Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: Ανάβει “πράσινο” για τον ΧΥΤΑ

Εικόνες από το Οβριόκαστρο Κερατέας το χώρο που έχει επιλεγεί για την δημιουργία ΧΥΤΑ
Προθέρμανση για την λύση που θα δοθεί για τα σκουπίδια κάνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει και του διαγωνισμού για την δημιουργία των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων που δρομολογεί το ΥΠΕΚΑ με τη νέα χρονιά.
Μετά από μήνες καθυστερήσεων, το υπουργείο διάκειται για πρώτη φορά θετικά στην .....εναλλακτική χωροθέτηση που προτείνει ο δήμος Λαυρεωτικής για την εγκατάσταση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα, προκρίνοντας την λύση της παλιάς χωματερής στη θέση Φοβόλες.

«Το ΥΠΕΚΑ είναι διατεθειμένο να εξετάσει θετικά μια παρόμοια
προοπτική, εφόσον φυσικά κατατεθεί και εγκριθεί περιβαλοντική μελέτη» δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός ΠΕΚΑ περιοδεύοντας στο χώρο της παλιάς χωματερής μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Άρη Αλεξόπουλο.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση των περίπου 50 στρεμμάτων της παλιάς χωματερής δεν έχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς ιδιώτες έχουν εμφανιστεί να διεκδικούν τμήματα της έκτασης που σύμφωνα με το δήμο είναι καταπατητές.

Η επίσκεψη του υπουργού επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις της Φυλής όπου ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη αλλά και τον δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στο χώρο της Δυτικής Αττικής, όπως του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης–Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Ι), του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων, τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το βιαέριο, που παράγεται από το αποκατεστημένο τμήμα του ΧΥΤΑ, καθώς και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου