Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

. Ο Πάγκαλος έχει «τρύπα» στο πόθεν έσχες και λέει... ότι έφαγε τα λεφτά!








Ο Πάγκαλος έχει «τρύπα» στο πόθεν έσχες και λέει... ότι έφαγε τα λεφτά!
Πολλά ερωτήματα εγείρει, αναμφίβολα, το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, που είδε χθες στο φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος, έσπευσε να απαντήσει σήμερα για τις μειωμένες καταθέσεις του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες». ..

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους στη Βουλή πως γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να εμφανίζονται μειωμένες κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι καταθέσεις του, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του. Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως γαι τον αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του. Άλλωστε το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές και εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Ευάγγελου Αργύρη, ο οποίος την Τρίτη είχε πει ότι 11 βουλευτές έχουν σηκώσει μεγάλα ποσά από τράπεζες χωρίς όμως να έχουν δώσει στοιχεία για το που πήγαν αυτά τα χρηματα.

«Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;».

Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος παρουσιάζει «μαύρη τρύπα» στις καταθέσεις του, όπου «απουσιάζουν» εισοδήματα περίπου 435.000 ευρώ, τα οποία προέκυψαν από την εκποίηση τεσσάρων ακινήτων σε Σαρωνίδα και Εύβοια.

«Σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τα έσοδα από πώληση ενός οικοπέδου 854 τ.μ. με ακίνητο 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα και τριών διαμερισμάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας 122, 120 και 89 τ.μ. από τα οποία εισέπραξε 348.916 ευρώ και 100.000 αντίστοιχα, δεν εμφανίζονται στις καταθέσεις του που είναι περίπου 16.000 ευρώ( της συζύγου του 51.835 ευρώ). Ο κ. Πάγκαλός δηλώνει εισοδήματα 111.948 ευρώ και 44.915 από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγος του 80.251 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει δε πολλά ακίνητα στην Αττική, τη Σαρωνίδα, τη Χαλκίδα και την Κέα, ενώ η σύζυγος του στα Καλύβια Αττικής», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του το «Έθνος».

Με λίγα λόγια, «αγνοείται»- τουλάχιστον από τις τράπεζες- το ποσό των 435.000 ευρώ που προέκυψε από τις εκποιήσεις των ακινήτων και δεν φαίνεται να έχει επενδυθεί σε κάποια άλλη αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου