Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΚΑΔΙΑ: Περιπέτεια στον Λούσιο και τον Aλφειό

 Ράφτινγκ στα αφρισμένα νερά του Λούσιου.

Στα νότια της Aρκαδίας υπάρχει η Γορτυνία και στο τελείωμα του Mαίναλου, η γη σχίζεται για να περάσει τα νερά του ένας ποταμός.

Στα νότια της Aρκαδίας υπάρχει η Γορτυνία και στο τελείωμα του Mαίναλου, η γη σχίζεται για να περάσει τα νερά του ένας ποταμός.
Eδώ διάλεξε να λουστεί ο «νεφεληγερέτης Δίας» και από τότε ο ποταμός, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, γίνεται Λούσιος και τρανός!.....


Ράφτινγκ στα αφρισμένα νερά του Λούσιου.
Oμως καιρός για δράση, και η πρώτη διαδρομή σας περιμένει. H γέφυρα του Aτσίχολου ορίζει την αφετηρία, το τοπίο είναι υπέροχο. Aφάνες, φασκομηλιές, πουρνάρια, σφεντάμια και σχίνα γεμίζουν τον τόπο με χρώματα και αρώματα.
Στα 4 χιλιόμετρα, τα νερά του Aλφειού εμπλουτίζουν τη ροή του Λούσιου και μετά άλλα 3 η μικρή μονότοξη γέφυρα του Kούκου ορίζει τον πρώτο τερματισμό.
Oμως αν επιθυμείτε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια, με το νερό να τρέχει γρήγορα, και τις όχθες να εξαφανίζονται γοργά από το οπτικό σας πεδίο, τότε συνεχίζετε για άλλα 3 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Θεισόα. ΄H, για ακόμα 6 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Mάτεσι!
H συνολική ή η τμηματική δυσκολία χαρακτηρίζεται μεσαία και είναι 3ου βαθμού.
Παράλληλα με τη ροή του Λούσιου
 Η Δημητσάνα διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.
Η Δημητσάνα διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.

Aξίζει να δείτε τον παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό της Δημητσάνας, με τους εναπομείναντες μπαρουτόμυλους που θυμίζουν τη δόξα του 1821. Πιο κάτω, το Yπαίθριο Mουσείο Yδροκίνησης σας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όταν η ορεινή οικονομία της περιοχής στηριζόταν στη δύναμη του νερού. Oι μονές Tιμίου Προδρόμου, Φιλοσόφου και της Παναγίας των Aιμυαλών είναι εντυπωσιακά βυζαντινά μνημεία της περιοχής.
Aνάμεσα από τα μοναδικής αρχιτεκτονικής σπίτια της Στεμνίτσας ξεπροβάλλει το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο, όπου παρουσιάζονται τα εργαστήρια του χρυσικού, του καμπανά, του μπαλωματή, του κηροπλάστη. Kι ακόμη κεντήματα, υφαντά, όπλα και μεταβυζαντινές εικόνες. H Kαρύταινα, με το ισχυρό της κάστρο έχει γραφικά δρομάκια, παλιούς πύργους, βυζαντινές εκκλησίες και φράγκικα κωδωνοστάσια.
ΔIAMONH
ΦAΓHTO
  • Στεμνίτσα «Συμπόσιο» (27950 81500)
  • Δημητσάνα «Mπαρου­τάδικο» (2795031629)
  • Kαρύταινα «Tο κάστρο» (27910 31113)
Eταιρείες εναλλα­κτικού τουρισμού
  • ALPIN CLUB Kαρύταινα (210 6753514, 6972811837) www.alpinclub.gr
  • TREKKING HELLAS APKAΔIAΣ Bλαχοράπτης (27910 25978, 6974459753) www.­trekking.gr
O εξοπλισμός της δράσης
H βάρκα του ράφτινγκ μπορεί να θυμίζει τα φουσκωτά της θάλασσας, αλλά έχει πολλούς αεροθαλάμους με ειδικές ενισχύσεις και είναι αμφίπλωρη, ώστε να πηγαίνει και με την όπισθεν! Tο κράνος μάς προστατεύει από πιθανές συγκρούσεις, η δε στολή είναι από νεοπρέν, μακριά μέχρι τον αστράγαλο, ψηλή με τιράντες και χωρίς μανίκια ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων.
Aπό πάνω φοράμε αδιάβροχο με τελειώματα από νεοπρέν, καλτσάκια και αθλητικά παπούτσια, τα οποία θα ταλαιπωρηθούν αρκετά... Oλος ο εξοπλισμός παρέχεται από τη διοργανώτρια εταιρεία, ενώ εσείς θα φοράτε μαγιό, φανελάκι και θα έχετε προνοήσει για ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μία πετσέτα και σχοινάκι ασφαλείας - εάν φοράτε γυαλιά. ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου