Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μανιάτης: «Στην Ελλάδα υπάρχει πετρέλαιο...»







Μανιάτης: «Στην Ελλάδα υπάρχει πετρέλαιο...»
Την αισιοδοξία του για τις έρευνες αναζήτησης υδρογονανθράκων στη χώρα μας εμφανίζεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι πετρέλαιο υπάρχει και οι Έλληνες δεν θα απογοητευτούν αναφέροντας μάλιστα ότι το Ιόνιο αλλά και η Νότια Κρήτη δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες. ...

Ο κ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστηρίζει ότι «αν προσθέσουμε και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις γνωστές θαλάσσιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι».

'Oσον αφορά στις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, τονίζει ότι είναι κόστους 20-30 εκ. ευρώ, αλλά γίνονται με μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο και το ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες είναι μεγάλο.

Επίσης ο κ. Μανιάτης επιβεβαίωσε το ισραηλινό ενδιαφέρον για γεωτρήσεις στον ελληνικό χώρο. Αναφέροντας μάλιστα ότι τα κοιτάσματα Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας αποτελούν για τα τελευταία 20 χρόνια τη μοναδική νέα πηγή πόρων της Ευρώπης.

Ο υφυπουργός τονίζει ότι η ΑΟΖ αποτελεί μία σπουδαία θεσμοκή παρέμβαση για τη διασφάλιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ενώ δεν απαιτείται κήρυξη ΑΟΖ για την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. 

Σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλγαρίας να σταματήσει τα σχέδια για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδούπολη, τη χαρακτηρίζει «απίστευτη διπλωματική αντίφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου