Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Νέες περικοπές σε παιδεία και κοινωνικές παροχές

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα επιπρόσθετες περικοπές, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αφορούν τον προϋπολογισμό των τομέων της εκπαίδευσης και της ασφαλιστικής κάλυψης. Ο υπουργός Μπρένταν Χόουλιν, αρμόδιος για τις δημόσιες δαπάνες, εξήγησε στο κοινοβούλιο τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011-12.
Από τα 2,2 δισεκατομμύρια των περικοπών, περίπου το 1 δισ. αφορά τον προϋπολογισμό των υπουργείων Υγείας και.....
Παιδείας καθώς και τις κοινωνικές παροχές. Έτσι, τα οικογενειακά επιδόματα για το τρίτο παιδί θα μειωθούν, όπως επίσης και οι επιδοτήσεις που δίνονται για τη θέρμανση σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.
Ο Χόουλιν έκανε λόγο για «δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις». Διαβεβαίωσε όμως, όπως είχε κάνει την Κυριακή και ο πρωθυπουργός Έντα Κένι, ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή. «Η οργή του λαού είναι έντονη γιατί δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», είπε ο υπουργός, δείχνοντας ως υπεύθυνη την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας.
Αύριο (Τρίτη), κατά τη δεύτερη ημέρα παρουσίασης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν αναμένεται να αναφερθεί στην αύξηση των φόρων και την αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου