Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η εφεδρεία «νεκρώνει» τις ΔΟΥ


Πολλά προβλήματα φέρνει η εφεδρεία στις εφορίες της Θεσσαλονίκης. Διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι μπαίνουν στο προσυνταξιακό καθεστώς με αποτέλεσμα πολλά τμήματα αλλά και ολόκληρες ΔΟΥ να μένουν «ακέφαλες».
 του Δημήτρη Συρμάτση

Περίπου 50 εργαζόμενοι εντάσσονται στο πρώτο κύμα της εφεδρείας μεγεθύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα καθώς υπάρχει χρόνιο αίτημα για κάλυψη 4000 κενών πανελλαδικά.
Εδώ και ένα μήνα υπάρχει πρόβλημα με τις εφορίες Δ',ΣΤ', ΦΑΕ και ΔΕΚ, ενώ από σήμερα μένουν ακέφαλες η ΔΟΥ Καλαμαριάς, η Η' και στον Άγιο Αθανάσιο.....
Παράλληλα, κενά έχουν οι εφορίες της Τούμπας, η Θ' και της Νεάπολης.
«Περιμένουμε να καλυφθούν τα κενά. Δεν είναι μόνο αυτά των διευθυντών αλλά και των υπαλλήλων» δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής κ. Θωμάς Σιαμπίρης.
Ο φόβος πάντως υπάρχει για το μέλλον και ένα ενδεχόμενο νέο κύμα εφεδρείας από την αρχή της χρονιάς που θα στείλει το 25% των ΠΕ και το 40% των ΔΕ σε υποχρεωτική έξοδο από το δημόσιο.
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας. Έχουμε ζητήσει την πλήρη μηχανογράφηση των υπηρεσιών, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι ΔΟΥ. Δεν έχει λόγο ο πολίτης να έρχεται στις ΔΟΥ» το μήνυμα που στέλνει ο κ. Σιαμπίρης.
ΠΗΓΗ: RTHESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου