Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΖΕΣ...ΜΙΖΕΣ....ΜΙΖΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!....


Μίζες  κάτω από τη θάλασσα

Μίζες κάτω από τη θάλασσα
Αγνωστες σελίδες από τις καταθέσεις των δύο Γερµανών που καταδικάστηκαν και για δωροδοκία ελλήνων αξιωµατούχων


Μέσα στην πολυσέλιδη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου των υποβρυχίων οι δύο γερµανοί καταδικασθέντες για δωροδοκία και σε στελέχη της χώρας µας περιγράφουν πώς κατέληγαν τα χρήµατα στη χώρα µας, προκειµένου να αναλάβει η εταιρεία τους το υπερτιµολογηµένο έργο της παράδοσης τεσσάρων υποβρυχίων, από τα οποία έχει παραδοθεί µόνο το ένα, το «Παπανικολής». Μίζες τουλάχιστον 62 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Πορτογαλία µέσω στελεχών της Ferrostaal για..... την προµήθεια των υποβρυχίων στις δύο χώρες δόθηκαν, σύµφωνα µε την απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου. Σύµφωνα µε την απόφαση, στη χώρα µας εκατοµµύρια ευρώ κατέληξαν στις τσέπες αξιωµατούχων οι οποίοι είχαν καθοριστικό ρόλο και λόγο για την ανάθεση του έργου στη γερµανική εταιρεία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιοαχίν Εερτ περιέγραψε κατά την εκφώνηση της απόφασης ως αποδέκτη της µίζας στην Ελλάδα πρώην υπουργό Αµυνας µε τη φράση : «Υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς, δεν έχει σηµασία αν ο υπουργός Αµυνας αντικαταστάθηκε. Οι τελευταίες πληρωµές έγιναν το 2007 και πληρώθηκαν 9,5 εκατ. ευρώ». Κάποιοι ερµήνευσαν τη φράση αυτή ως περιγραφή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου , ο οποίος έχει παραπεµφθεί και στη χώρα µας για τη συγκεκριµένη υπόθεση µε την κατηγορία του ξεπλύµατος βρώµικου χρήµατος. Το αδίκηµα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, έκρινε µε βούλευµα το ∆ικαστικό Συµβούλιο του Ειδικού ∆ικαστηρίου.

Οι δύο κατηγορούµενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στη Γερµανία Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν και Χανς Μύλενµπεκ, ο οποίοι καταδικάστηκαν πρόσφατα µε την απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου (Στ’ Τµήµα) είναι αυτοί που µε τις καταθέσεις τους τον Ιούλιο του 2010 περιέγραψαν µε πολύ παραστατικό τρόπο πώς εξελίχθηκε το σκάνδαλο στη χώρα µας. Αποκαλύπτουµε σήµερα άγνωστες σελίδες της κατάθεσής τους, που κάνουν λόγο για την οµάδα Α, που µοίραζε ή δεχόταν τα εκατοµµύρια ευρώ, αλλά και τις µυθιστορηµατικές συνθήκες των συναντήσεων σε πανάκριβα ξενοδοχεία της Αυστρίας, της Γερµανίας, αλλά και της Ελλάδας. Και οι δύο καταδικασµένοι πλέον Γερµανοί, πρώην ανώτατα στελέχη της γερµανικής εταιρείας, δηλώνουν σήµερα, παρά τις αιχµές του προέδρου του δικαστηρίου, ότι «δεν γνωρίζουν πού κατέληγαν τα χρήµατα...».ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου