Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ρολόι - πορτοφόλι!


 Ρολόι - πορτοφόλι!

Το Watch2pay δείχνει την ώρα και πληρώνει τους λογαριασμούς
Δείτε ένα βίντεο για το Watch2pay

Από σήμερα κυκλοφορεί στη βρετανική αγορά το ρολόι - πορτοφόλι. Η βρετανική εταιρία LAKS και η Mastercard συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Watch2pay, ενός ρολογιού χειρός που λειτουργεί και ως πιστωτική κάρτα. Το ρολόι διαθέτει..... ένα τσιπάκι παρόμοιο με τις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων που το μετατρέπει σε...πορτοφόλι.

Το ρολόι-κάρτα

Για λόγους ασφαλείας το Watch2pay δεν είναι συνδεδεμένο με τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου του αλλά με έναν ειδικό online λογαριασμό. Ο κάτοχος κάθε φορά που θα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ρολόι για πληρωμές θα ενημερώνει τον online λογαριασμό για το ποσό που θέλει να είναι προσβάσιμο στο ρολόι και θα μπορεί να ξοδέψει μόνο αυτό το συγκεκριμένο ποσό. Σε κάθε περίπτωση η χρήση του προβλέπεται για πληρωμές η κάθε μια από τις οποίες δεν ξεπερνά το ποσόν των 15 λιρών.

Σε περίπτωση απώλειας του ρολογιού ο κάτοχός του μπορεί να μπλοκάρει άμεσα τον online λογαριασμό είτε μέσω διαδικτύου είτε τηλεφωνικώς. Το ρολόι κυκλοφορεί κοστίζει περίπου 100 ευρώ, κυκλοφορεί σε οκτώ χρώματα και ήδη στη Βρετανία 70 χιλιάδες καταστήματα δέχονται πληρωμές μέσω του Watch2pay.

Αντί για χαρτζηλίκι

«Πιστεύουμε ότι το Watch2pay θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή διευκολύνει κάποιον να μην έχει μαζί του χρήματα και κάρτες ειδικά όταν πρόκειται να κάνει μικρές αγορές. Αν πρόκειται κάποιος να πάει για τζόκιγκ δεν χρειάζεται να παίρνει μαζί του πορτοφόλι αφού θα μπορεί να αγοράσει νερό ή ό,τι άλλο χρειαστεί με το ρολόι. Επίσης αποτελεί μια καλή λύση για τα παιδιά, αντικαθιστώντας το χαρτζιλίκι τους» αναφέρει εκπρόσωπος της LAKS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου