Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το Δημόσιο της αγωνίας…

 
Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδεται από κύκλους του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι έχουν ζητηθεί από την Τρόικα απολύσεις ή επιπλέον αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων πέραν των 150000 εργαζομένων που έχουν ήδη συμφωνηθεί μέχρι το 2015. ......

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν έγινε καμία αναφορά σε επιπλέον αποχωρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι φεύγοντας έδωσαν ραντεβού με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα για τον Ιανουάριο, οπότε και θα επιστρέψουν.

Ωστόσο σενάρια για νέες αποχωρήσεις επανήλθαν μετά την χθεσινή ομιλία του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πολ Τόμσεν. Ο κ. Τόμσεν μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί επιθετικά προς την κατεύθυνση της μείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και έκανε λόγο για "μη εθελοντικές απομακρύνσεις εργαζομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες".
Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=165465 αναλυτικά το ρεπορτάζ.

Παρά τις αναφορές του εκπροσώπου του ΔΝΤ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέμεναν πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί. Μάλιστα ανέφεραν ότι το 2010 «έφυγαν» 43000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν αποχωρήσει περί τους 55000, δηλαδή περισσότεροι από 90000 μέσα σε δύο χρόνια συνολικά. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι συνταξιοδοτούνται και όσοι μπαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ισχύει ότι σε κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη,

Οι ανώτατοι υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι τα δύσκολα ξεπεράστηκαν, αφού μέχρι το 2015 η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να αποχωρήσουν 50000 με τις παραπάνω διαδικασίες. Επίσης θεωρείται πως ο φόβος ότι η Τρόικα δεν απέρριψε την συμπερίληψη των συνταξιούχων σε αυτόν τον αριθμό, αφού δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, έχει ξεπεραστεί.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να γίνει αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας θα εκφράσει την άποψή του στο θέμα, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι οι υπουργοί που θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις Τόμσεν.

Πάντως η Τρόικα, πέρα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν ζήτησε ούτε από το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αύξηση του αριθμού των αποχωρήσεων, εκτός και αν κάτι τέτοιο επιφυλάσσεται για την Παρασκευή, μέρα που θα συναντηθεί ξανά με τον υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου