Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς με περιοριστικούς όρους

Ο Λάκης Γαβαλάς κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή
Ο Λάκης Γαβαλάς κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε προχθές μετά την απολογία του στον 10o τακτικό ανακριτή ο Λάκης Γαβαλάς, εισαγωγέας ρούχων μόδας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί νωρίτερα ποινική δίωξη (σε βαθμό κακουργήματος) για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε προχθές μετά την απολογία του στον 10o τακτικό ανακριτή ο Λάκης Γαβαλάς, εισαγωγέας ρούχων μόδας, σε βάρος του οποίου είχε....
ασκηθεί νωρίτερα ποινική δίωξη (σε βαθμό κακουργήματος) για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» ο 59χρονος Λάκης Γαβαλάς απολογήθηκε αμέσως στον ανακριτή (δηλ. δεν πήρε προθεσμία όπως είχε το δικαίωμα), προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία του έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής τακτικής εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο επιχειρηματίας δήλωσε: «Θέλω να πάω σπίτι μου να κοιμηθώ».
Τα προβλήματα
Συνελήφθη κατά την επιστροφή του από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά στοιχεία που προβάλλονται από την πλευρά του είναι ότι: Το 2010 εμφανίστηκαν τα πρώτα οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις του, με αποτέλεσμα οι 300 εργαζόμενοι να μειωθούν σε 200 και να προχωρήσει σε κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων. Το 2011 ο όμιλος άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προστασία του άρθρου 99. Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκατ. ευρώ έναντι 68,6 εκατ. το 2008 και τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. το 2008.
Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, δεκατέσσερις συλλήψεις στην Αττική, δώδεκα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δύο στη Ρόδο και μία στην Πάτρα είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός της δράσης της Οικονομικής Αστυνομίας.
Συνολικά 29 χρεοφειλέτες έχουν πιαστεί στα δίχτυα της νεοσύστατης υπηρεσίας που λειτουργεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Το συνολικό ποσό των οφειλών τους ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια ευρώ.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου