Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Διαδίκτυο νέας γενιάς στη Σκωτία

Η British Telecom (BT) ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα Διαδικτύου οπτικών ινών που θα φτάνει πολύ υψηλές ταχύτητες. Το σχέδιο περιλαμβάνει μία επένδυση 2,5 δισεκ. λιρών για την αναβάθμιση 34 περιοχών και θα καλύπτει 277.000 νοικοκυριά και εταιρείες. Οι νέες συνδέσεις θα επιτρέπουν ταχύτητες που θα φτάνουν τα 300 Mbs. Η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή Ofcom υπολογίζει ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης το 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτανε τα 6,8Mbs.
Η επένδυση της BT θα καλύπτει περιοχές όπως το.....
Αμπερντίν, το Ντάντι, το Εδιμβούργο και η Γλασκώβη, καθώς και μία σειρά μικρότερων πόλεων.
Ο διευθυντής της BT Scotland, Μπρένταν Ντικ δήλωσε: «Σηματοδοτεί την έναρξη μία μεγάλης επένδυσης στις υποδομές, που θα δώσει στη χώρα μία τεράστια ώθηση» και συμπληρώνει: «Η επόμενη γενιά στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας».
Τελικός στόχος για τον βρετανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό είναι το δίκτυο του νέου γρηγορότερου Διαδικτύου να καλύψει 685.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σκωτίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την επένδυση αυτή και επισημαίνει ότι στόχος είναι η κάλυψη ολόκληρης της χώρας με το δίκτυο επόμενης γενιάς μέχρι το 2020.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου