Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΑ......ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ....

Γαλλία, εμφυτεύματα, στήθος, καρκίνος, σιλικόνηΕπείγον σχέδιο δράσης στη Γαλλία για καρκινογόνα εμφυτεύματα στήθους

Επείγον σχέδιο δράσης στη Γαλλία για καρκινογόνα εμφυτεύματα στήθους
Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της.....
μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση περιπτώσεων καρκίνου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Liberation.
Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μη εγκεκριμένο υλικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις οκτώ περιπτώσεις, οι πέντε ήταν αδενοκαρκινώματα, η μία λευχαιμία, η μία λέμφωμα των αμυγδαλών, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος από σπάνιο λέμφωμα μαστού.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης για την υπόθεση αυτή.
«Ολες οι γυναίκες που έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα PIP πρέπει να επισκεφτούν επειγόντως τους γιατρούς τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές και πρόσθεσε πως επειδή πρόκειται για επείγουσα υγειονομική κατάσταση, το κόστος της επέμβασης (αφαίρεσης των εμφυτευμάτων) θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 2.000 αγωγές από γυναίκες που χρησιμοποίησαν εμφυτεύματα αυτής της μάρκας και η γαλλική δικαιοσύνη έχει αρχίσει δικαστική έρευνα για «τραυματισμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια».iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου