Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΕΛΟΣ;;;;;


Οικονομική ενίσχυση για τη συνέχιση του προγράμματος Στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εντάξει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διασφαλίσει τα περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% προέρχονται από το ΕΣΠΑ, που απαιτούνται για την συνέχισή του.
Το κώδωνα του κινδύνου ωστόσο για την κατάργηση τελικά του κοινωνικού αυτού προγράμματος κρούουν 21 βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος οι οποίοι με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς κυρία Λούκα Κατσέλη και κ. Ι. Ραγκούση ζητούν να πληροφορηθούν για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από.....
το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με εθνικούς πόρους.
Ειδικότερα οι 21 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, «πως θα καλυφθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «ΤΟ BHMA» για το τρέχον έτος έχει διασφαλιστεί η ένταξη του προγράμματος στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, με το αιτιολογικό ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί συγγενικά πρόσωπα ανέργων οι οποίοι αδυνατούν να τους προσφέρουν τις εν λόγω υπηρεσίες.
Για τη συνέχισή του προγράμματος θα απαιτηθούν περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 25%, δηλαδή, η εθνική συμμετοχή, θα καλυφθεί από τους ΟΤΑ.
Πρόβλημα, όμως, αναμένεται να ανακύψει για τη συνέχισή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά το 2012, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για το αν τελικά θα καταστεί δυνατό να υλοποιηθεί.
Ήδη, η ΚΕΔΚΕ έχει υποβάλει πρόταση να υπάρξει τριμερής χρηματοδότηση του προγράμματος μετά το 2012. Να χρηματοδοτείται, μ΄ άλλα λόγια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, θα έχει όμως ως συνέπεια να επαναπροκηρυχθούν – μέσω ΑΣΕΠ αυτή τη φορά- , οι περίπου 4.000 θέσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα.
ΠΗΓΗ:  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου