Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ): ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!!!!


Ανταρσία στο ΛΑ.Ο.Σ

Ανταρσία στο ΛΑ.Ο.Σ
Αναβρασμός λόγω συμμετοχής βουλευτών του στην κυβέρνηση Παπαδήμου


«Εμείς ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ από το ΛΑΟΣ έως ότου συνετιστούν τους: Γεώργιο Καρατζαφέρη, Μαυρουδή Βορίδη, Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Αστέριο Ροντούλη, Γεώργιο Γεωργίου και απαιτούμε να μην ομιλούν εκ μέρους μας και να μην εκφράζουν επισήμως το κόμμα γιατί δεν απηχούν το ΛΑΟΣ που ιδρύσαμε και δεν κινούνται σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές» είναι η κατάληξη του κειμένου τους. .......Ρήγμα στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη καταγράφεται από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, καθώς μεγάλο τμήμα της κομματικής βάσης δυσφορεί και έχει έντονο ιδεολογικό και συνειδησιακό πρόβλημα, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρό του για οπορτουνιστική πολιτική.

Στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν έντονα τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

Σε κομματικές οργανώσεις ήδη διακινείται κείμενο στελεχών του κόμματος, το οποίο έφθασε και στα δημοσιογραφικά γραφεία, με το οποίο καυτηριάζεται έντονα η στάση του κ. Καρατζαφέρη, όπου επισημαίνεται ότι «ιδρυτικά και βασικά στελέχη του ΛΑΟΣ, αρνούμαστε να συνταχθούμε με την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξένους και στην κατοχή της Ελλάδας».

Μάλιστα, αφού σημειώνουν ότι οι αποφάσεις του κ. Καρατζαφέρη «είναι άκυρες και δεν έχουν τη δική μας κομματική νομιμοποίηση», αναφέρουν: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ, ότι εμείς που καταστατικά υποστηρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν ανήκουμε στη Δύση και δεν υπογράψαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ προτάσσοντας το πατριωτικό μας καθήκον, θα φτάναμε στο σημείο με απόφαση του προέδρου μας να υπογράψουμε το πρώτο μνημόνιο και να προσφύγουμε στο ΔΝΤ και ότι ακολούθησε έως σήμερα, πράξεις και συμφωνίες που είναι συνταγματικά μετέωρες δεν έχουν περάσει από τη Βουλή και δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση».

Οι συντάκτες του κειμένου, επικαλούνται μάλιστα και τον Ιωάννη Μεταξά, υπογραμμίζοντας, ότι αυτός σε ανάλογη περίπτωση είχε αρνηθεί να πληρώσει απαιτήσεις βελγικής τράπεζας και το διεθνές δικαστήριο δικαίωση την Ελλάδα, γιατί υποστηρίξαμε τότε, πως στις αξιακές υποχρεώσεις μιας χώρας πρώτη βρίσκεται η καταβολή μισθών και συντάξεων του λαού και έπεται η εξόφληση των δανειστών.

«Η απόφαση εκείνη εμπεριέχεται πλέον στη διεθνή σχετική νομολογία. Αντί λοιπόν ο Καρατζαφέρης να υποστηρίξει το ΟΧΙ του Μεταξά, είπε ΝΑΙ στην τρόικα και την ίδια στιγμή υποκριτικά επισκέφθηκε την 28η Οκτωβρίου το σπίτι του δικτάτορα» αναφέρεται στο κείμενο.

Στη συνέχεια οι συντάκτες του κειμένου, που δεν αναφέρουν τα ονόματά τους, καθώς όπως σημειώνουν, αποφεύγουν να το πράξουν -στην παρούσα χρονική στιγμή- για να μην δώσουν αφορμή διαπόμπευσης μέσα από τις δυνατότητες που έχει ο κ. Καρατζαφέρης, καλούν τους ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη να άρουν την εμπιστοσύνη τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου