Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανός υφυπουργός …Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη


 Γίναμε και επισήμως επαρχία του Γερμανικού κράτους; Πόσο προφητικός ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης!
Σε έμπρακτη προώθηση των προθέσεων της για την παρακολούθηση και του τελευταίου ευρώ που πάει στην Ελλάδα, προχωράει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ορίζοντας τον υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ , «Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», με έδρα την Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω υφυπουργός είναι άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης της κ. Μέρκελ, έχοντας εμπειρία στη διαχείριση των οικονομικών και καθήκον του... θα είναι η προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.
Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη. Στη Θεσσαλονίκη συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση με συμμετοχή 200 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες.
Η εντολή της Καγκελαρίου προς στον υφυπουργό της κ. Φούχτελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου