Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται στο Δημόσιο

Δεν υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) και το προσωπικό των δημοσιογραφικών οργανισμών (μέλη της ΕΠΗΕΑ), που εργάζονται στα μαζικά μέσα ενημέρωσης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

    Η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εγκρίθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο και στην οποία προβλέπεται «η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των ......δημοσιογράφων, που απασχολούνται είτε στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ». Για την εφαρμογή της ρύθμισης προβλέπεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

    Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να ανασταλεί για ένα έτος η επιβολή φόρου 20% επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση, ενώ διατυπώθηκε και η άποψη πως η ρύθμιση αυτή πρέπει να καταργηθεί.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, και ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «μερικώς ικανοποιημένοι» από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας.ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου