Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Εμφύλιος στην ΕΡΤ: Συνδικαλιστές και διοίκηση σε ανοιχτό πόλεμο


Εμφύλιος στην ΕΡΤ

Επεισοδιακή ήταν για μια ακόμα φορά η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την ώρα που συνεδρίαζαν τα μέλη του εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ εισήλθαν στην αίθουσα και διέλυσαν βιαίως τη συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται ότι διακοπή συνεδρίασης του ΔΣ από εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ξανασυμβεί πριν λίγες εβδομάδες. Ήταν μάλιστα και η τελευταία φορά που στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Θ. Παπαγεωργίου, πριν παραιτηθεί αιφνιδίως.
Όμως τα πράγματα αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο άγρια με ελαφρά έπιπλα και βαρείς χαρακτηρισμούς.....
  να εκτοξεύονται αδιακρίτως. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διάθεση του πλεονάσματος  του 2010 από το ανταποδοτικό τέλος, ως μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ τονίζει ότι «θα διαφυλάξει τη νομιμότητα και θα παραπέμψει στη Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα, όσους προέβησαν σε καταστροφές, απειλώντας και καθυβρίζοντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».
Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο Διευθύνων Σύμβουλος και η Διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα να αντιστρέψουν νόμους που είναι εις βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και θίγουν καίρια την λειτουργία της και οι οποίοι είναι η ταφόπλακα για την ανεξαρτησία, το ρόλο και την ευθύνη της να φέρει σε πέρας το έργο που της έχει ανατεθεί. Επίσης δεν έχουν κάνει τίποτα για τα εργασιακά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΡΤ».ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου