Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...

Ενιαίο Ταμείο και μείωση επικουρικών 10% έως 50%
Για 3,5 εκατ. ασφαλισμένους
Τη δημιουργία ενός τεράστιου επικουρικού Ταμείου μισθωτών με 3,5 εκατ. ασφαλισμένους -εργαζομένους και συνταξιούχους- και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων από 10% έως 50% προβλέπει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου. Το νέο Ταμείο θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ (μισθωτών), του ΤΕΑΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων), του ΤΑΥ- ΤΕΚΩ (εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες), του ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπαλλήλων) και του ΤΕΑΙΤ (ιδιωτικών υπαλλήλων). Οποιο από τα 5 Ταμεία δεν επιθυμεί να ενοποιηθεί μπορεί να το....
ζητήσει εντός 3 μηνών, αλλά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να καλύψουν μόνα τους τα ελλείμματά τους.
Στο νέο ΕΤΕΑΜ θα ενοποιηθεί η περιουσία των επιμέρους φορέων και θα λειτουργήσουν ατομικοί λογαριασμοί ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα εισφορών και παροχών για τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος από το 2001. Ωστόσο, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα μεταβληθεί. Οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων θα αφορούν και τους παλαιούς και τους νέους συνταξιούχους. Παρά τις περικοπές, το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου