Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!

Πολύ απλά, έχοντας ως βασική και ηθική αρχή τους, τη σωτηρία της χώρας τους, οι Βέλγοι, βρήκαν τη λύση προκειμένου η χώρα τους να μην μπεί στη μέγγενη του δανεισμού. Στην Ελλάδα, που θα μπορούσε άνετα να συμβεί κάτι παρόμοιο, και ενώ δεν ρωτήθηκε ποτέ ο Ελληνικός Λαός, σύρθηκε η χώρα στα δόντια των ξένων δανειστών, των κερδοσκόπων και αυτών που επιθυμούν διακαώς να "βάλουν χέρι" στη χώρα.....Οι δικοί μας πολιτικοί, παρέδωσαν τη χώρα και την έσυραν στο "στόμα του λύκου"....Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!....Διαβάστε τι έγινε στο Βέλγιο....Η είδηση από το Βέλγιο βάζει σε σκέψεις για το τι θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα......

Οι Βέλγοι λοιπόν που εδώ και τρία χρόνια δε μπορούν να σταυρώσουν κυβέρνησης και που έχουν χρέος 356 δις ευρώ έκαναν το εξής απλό. Απευθύνθηκαν στον πατριωτισμό των πολιτών της χώρας και τους ζήτησαν να αγοράσουν ομόλογα ώστε να αποκτήσει το Βέλγιο ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ και να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε ακριβό δανεισμό.
Η υπηρεσιακή βελγική κυβέρνηση εξέδωσε ένα ειδικό ομόλογο και απευθυνόμενη στον πατριωτισμό των Βέλγων, ζήτησε από κάθε πολίτη να δανείσει στο κράτος 520 ευρώ έκαστος. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν κατά 30 φορές μεγαλύτερο του στόχου, με την κυβέρνηση του Βελγίου να αντλεί συνολικά 5,7 δισ. ευρώ από αυτή την ιδιαίτερη δημοπρασία. Το επιτόκιο που προσέφερε η κυβέρνηση διαμορφώθηκε στο 4%, χαμηλότερο από αυτό που ζητούν οι αγορές (υπενθυμίζεται ότι σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν 10 ημέρες η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 5,9%), αλλά υψηλότερο από την απόδοση που προσφέρουν οι τράπεζες στους καταθετικούς λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου