Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ;;;;;.......Το φορο-εισπρακτικό «πακέτο» θα κριθεί σε «πιλοτική» δίκη

Το φορο-εισπρακτικό «πακέτο» θα κριθεί σε «πιλοτική» δίκη  Υστερα από «μπαράζ» προσφυγών παραπέμπονται σε «πρότυπη δίκη» όλες εκείνες οι ενστάσεις που θεωρούν ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο σωρεία μέτρων

Σε «πιλοτική» δίκη, που θα γίνει σύντομα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα κριθεί η συνταγματικότητα όλου του «πακέτου» των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στους πολίτες, με τα έκτακτα μέτρα υπερφορολόγησης της τελευταίας χρονιάς......

Υστερα από «μπαράζ» προσφυγών σε διάφορα διοικητικά δικαστήρια της χώρας κατά διαφόρων επιμέρους φορολογικών βαρών, 3μελής επιτροπή υπό τον πρόεδρο ΣτΕ Π. Πικραμμένο αποφάσισε να παραπέμψει στην πλήρη Ολομέλεια ΣτΕ και σε «πρότυπη δίκη» όλες εκείνες τις ενστάσεις που θεωρούν ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο σωρεία μέτρων, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η έκτακτη εισφορά επί της αντικειμενικής δαπάνης από τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτου, πισίνας κ.λπ. (επιβλήθηκαν με το ν. 3986/11), επί της ακίνητης περιουσίας κ.λπ.
Η παραπομπή του συνταγματικού προβλήματος σε «πρότυπη δίκη» οδηγεί αυτόματα σε «πάγωμα» όλων των σχετικών δικών που εκκρεμούν ανά την επικράτεια, καθώς όλα τα δικαστήρια πρέπει να περιμένουν την κατευθυντήρια νομική «γραμμή» που θα χαράξει το ΣτΕ.
Ανάμεσα στη σωρεία προσφυγών ξεχωρίζει εκείνη που υπέβαλε δικηγόρος στα δικαστήρια του Πειραιά και η οποία θα απασχολήσει την «πιλοτική» δίκη στην Ολομέλεια ΣτΕ, καθώς προσβάλλει ως αντίθετες στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) σχεδόν όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές, την οικονομική ελευθερία, την ισότητα, την ιδιοκτησία, την φοροδοτική ικανότητα ανάλογα με τα εισοδήματα καθενός.
Με την προσφυγή ζητεί να κηρυχθεί αντισυνταγματική (και να του επιστραφούν τα σχετικά ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα) η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2.564 €, οι έκτακτες εισφορές επί αντικειμενικής δαπάνης Ι.Χ. 870 ευρώ και ποσοστού σε πισίνα 390 €, το τέλος επιτηδεύματος 300 € για την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Ενιαία λύση
Τα ζητήματα που θέτει για τις εισφορές αλληλεγγύης, επί αντικειμενικών δαπανών κ.λπ. κρίθηκε ότι αφορούν τεράστιο αριθμό φορολογουμένων και γι' αυτό πρέπει να λυθούν ενιαία από την Ολομέλεια ΣτΕ.
Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι τα μέτρα αυτά οδηγούν σε συνταγματικά απαγορευμένη αναδρομική και διπλή φορολόγηση. Για την εισφορά αλληλεγγύης εξηγεί ότι επιβλήθηκε παράνομα στο σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων του ύψους 85.000 ευρώ, ενώ έπρεπε να επιβληθεί επί του καθαρού εισοδήματος μετά από αφαίρεση των νόμιμων εκπτώσεων αλλά και των φόρων ύψους 30.200 € που ήδη κατέβαλε. Επίσης έπρεπε να υπολογιστεί στο καθαρό εισόδημα ύψους 51.800 € με συντελεστή 1%, 2% και 3% ανάλογα με το κλιμάκιο εισοδήματος και όχι με ενιαίο συντελεστή 3%.
Συνταγματικές ενστάσεις διατυπώνει για τη φορολόγηση πλασματικών (δήθεν) αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, που είναι πολύ ανώτερες από τις πραγματοποιηθείσες με υψηλότατο φορολογικό συντελεστή 5%, που αποτελεί φορολογία στην κατοχή απρόσοδων περιουσιακών στοιχείων παραβιάζοντας το 1ο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου