Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Παραμένει η απειλή εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς

Σχετικα με τη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου    Την απόφαση να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από το πρώτο κύμα εφεδρείας υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι η εξαίρεση αυτή θα ισχύσει και για την επόμενη σχολική χρονιά

Σχετικα με τη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.....
Χωρίς να αποκλείει ρητά την πιθανότητα να ενταχθούν στο μέλλον δάσκαλοι και καθηγητές σε καθεστώς εφεδρείας απάντησε το υπουργείο Παιδείας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς». Το ρεπορτάζ αναφερόταν σε κυβερνητικές πηγές που κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του αρχικού σχεδιασμού της κυβέρνησης να εφαρμόσει το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς στα τέλη του σχολικού έτους.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζει ότι: «Μετά από κατάθεση στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας. Σε ό,τι αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου. Οι εκπαιδευτικοί, ως ανήκοντες στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) έχουν ίδιες αποδοχές με όλους τους συναδέλφους τους, της ίδιας κατηγορίας, στο υπόλοιπο δημόσιο. Πέραν αυτού, οποιαδήποτε συζήτηση αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς».
Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από την πρώτη φάση εφαρμογής της εφεδρείας, στοιχείο που συμπεριλαμβανόταν στο δημοσίευμα. Δεν αποκλείει, όμως, ρητά το ενδεχόμενο να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί στο καθεστώς της εφεδρείας από το τέλος της σχολικής χρονιάς με νέα νομοθετική ρύθμιση.
ΝΙΚΟΣ Β.ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου