Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!!!!!:

Απλήρωτες 8.500 καθαρίστριες σχολείων

Απλήρωτες εδώ και περίπου τέσσερις μήνες παραμένουν οι 120 συμβασιούχοι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του Δήμου Πειραιά αλλά και οι περίπου 8.500 σ' όλη την Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί να στείλει στις σχολικές επιτροπές τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των υπολοίπων δήμων της χώρας, τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία τους.
Η καθυστέρηση αυτή, που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενες σε απόγνωση, οφείλεται .....
στο γεγονός ότι το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, δεν στέλνει τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές των δήμων με τις οποίες οι καθαρίστριες έχουν υπογράψει τη σύμβασή τους.
Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε η καθαρίστρια Μαργαρίτα Ρεΐση, εκ μέρους του κλαδικού σωματείου καθαριστριών του Νομού Πειραιά και Νήσων, η οποία αναφέρθηκε στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί και στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα χιλιάδες συναδέλφισσές της.
Τόνισε ότι έχουν να πληρωθούν εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, ότι οι μισθοί τους είναι 300 ή 400 ευρώ το μήνα, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο γιατί οι σύζυγοι πολλών γυναικών είναι άνεργοι και άλλοι εργάζονται στη Χαλυβουργία, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν ούτε να ταΐσουν τα παιδιά τους και άλλες που δεν έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν φάρμακα.
«Πρέπει να πληρωθούμε όχι εν όψει των Χριστουγέννων αλλά εν όψει της φτώχειας και της πείνας», επισήμανε η Μ.Ρεΐση και τόνισε ότι «εμάς δεν μας αφορά ο λόγος που το υπουργείο Παιδείας δεν αποδεσμεύει τα χρήματα, ούτε η εμπλοκή που υπάρχει, εμάς το μόνο που μας αφορά και μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε τα χρήματά μας».
Επίσης βασικό αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να έχουν, όπως τονίζουν, «τα παιδιά μας καθαρά σχολεία».
Στο πρόβλημα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι για ακόμα μία φορά το κράτος είναι ασυνεπές, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι καθαρίστριες να είναι πράγματι απλήρωτες, χωρίς ωστόσο να πει πότε και εάν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου