Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Βλαστός και «Πυρήνες» κρατούν τρεις ομήρους


 Βλαστός και «Πυρήνες» κρατούν τρεις ομήρους στις φυλακές Κορυδαλλού


Συνεχίζεται η ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού με την ομηρία τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και τριών κρατουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», τους αδελφούς Νικολόπουλους και τον Χρήστο Τσάκαλο. .....
Ο κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου αλλά και παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά μαγαζιά μέσω του «συνδικάτου του εγκλήματος», επιχείρησε να αποδράσει μαζί με τους άλλους κρατούμενους. Όταν η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε, λόγω της κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ο Βλαστός και οι τρεις «Πυρήνες» υπό την απειλή όπλου - που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πώς βρέθηκε στην κατοχή τους –, κατάφεραν να κρατήσουν ως ομήρους τρεις φύλακες του Κορυδαλλού.

Στον χώρο του επισκεπτηρίου όμως εγκλωβίστηκαν και άλλοι επισκέπτες των φυλακών που είχαν πάει να συναντήσουν τους οικείους τους. Μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και των κρατουμένων για την απελευθέρωση των ομήρων και τη λήξη του επεισοδίου.

Αποτυχία και ομηρία
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια απόδρασης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, όπου ο Βλαστός και οι συνεργοί του επιχείρησαν να περάσουν εκτός φυλακών αλλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους απέτρεψαν την τελευταία στιγμή. Μετά την αποτυχία της προσπάθειάς τους, ο Βλαστός και οι συνεργοί του κράτησαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους υπό την απειλή όπλου.
Κατά τον αποκλεισμό του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις εγκλωβίστηκαν εκεί και συγγενείς κρατουμένων που είχαν βρεθεί για το τακτικό επισκεπτήριο, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι δεν τους θεωρούν ομήρους.

Αποκλεισμένη περιοχή
Στην περιοχή των φυλακών Κορυδαλλού έχουν σπεύσει ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΕΚΑΜ αλλά και ασθενοφόρα για κάθε ενδεχόμενο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο επέμβασης στις φυλακές. Εχουν αποκλειστεί όλοι οι γύρω δρόμοι για αυτοκίνητα και πεζούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν και τυχόν συνεργούς των κρατουμένων στον χώρο γύρω από τις φυλακές. Την αστυνομική κινητοποίηση επιβλέπει ο αρμόδιος για τις φυλακές εισαγγελέας.

Ακουσε τα «ισόβια»

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε μεταφερθεί στον Κορυδαλλό με αφορμή τη διεξαγωγή της δίκης του για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη. Αυτό φαίνεται ότι «όπλισε» το χέρι του Βλαστού, ο οποίος σε λίγες ημέρες περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισε να προσπαθήσει να αποδράσει.

Αξίζει να σημειωθεί η εμπλοκή τριών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην προσπάθεια απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού. Οι τρεις νεαροί που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, βρίσκονται έγκλειστοι στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκε τις τελευταίες μέρες και ο γνωστός βαρυποινίτης, λόγω της παρουσίας του στην Αθήνα για τη δίκη της απαγωγής Παναγόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου