Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "ΦΟΥΝΤΑΡΕ" "ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ"!!!

Στο βυθό του Θερμαϊκού το πλωτό δέντρο του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΣτο βυθό του Θερμαϊκού το πλωτό δέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αδοξο τέλος αλλά και μία... πιθανή παγκόσμια πρωτιά είχε η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσθέσει στον εορταστικό στολισμό της πόλης και πλωτά μέσα.

Μετά από αρκετές ημέρες απρόσκοπτης λειτουργίας που γοήτευσε τους κατοίκους και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας, η πλωτή.....
κατασκευή με τους φωτεινούς «αχινούς» που δημιουργούσε τη νύχτα ένα φωτεινό δέντρο μέσα στα σκοτεινά νερά, δεν μπόρεσε να υπερνικήσει τα στοιχεία της Φύσης.
Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και τα κύματα χτύπησαν από το πρωί του Σαββάτου την πλωτή κατασκευή, που βρισκόταν δεμένη στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.
Κάποια στιγμή έσπασαν οι κάβοι που την συγκρατούσαν, με αποτέλεσμα αρχικά να προσκρούσει πολλές φορές βίαια στην προβλήτα και τελικά να βυθιστεί.
Τμήματα του «δέντρου» καταστράφηκαν ενώ άλλα απλώς βρέθηκαν στο νερό, στο πρώτο πιθανώς ναυάγιο χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Η εταιρεία που το κατασκεύασε έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανέλκυση και επισκευή του, πιθανώς με ακόμη καλύτερες προδιαγραφές, από τα αρχικά 7 μποφόρ που ήταν σχεδιασμένο να αντέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου