Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ": ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!...

Η Ευρώπη δανείζει το Δ.Ν.Τ για να δανείσει αυτό τοκογλυφικά με τη σειρά του τις Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες ανά τον κόσμο....Τηλεδιάσκεψη για την οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Κύριο θέμα το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο και η ενίσχυση του ΔΝΤ......

Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συζητήσουν το ύψος των διμερών δανείων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς και τη μέθοδο της διεξαγωγής ψηφοφοριών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Η τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 14.30 GMT (16.30 ώρα Ελλάδος). Το 75% του ποσού θα δοθεί από την Ευρωζώνη και το υπόλοιπο από τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος και υπουργοί Οικονομικών που δεν ανήκουν στο Eurogroup.
Στη σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία η Βρετανία διαφοροποιήθηκε, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να καταργήσουν την απαίτηση για ομοφωνία στις αποφάσεις του ESM.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές ότι η μέθοδος διακυβέρνησής της και τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν ήταν αρκετά", όπως δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομίας Βιτόριο Γκρίλι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου