Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στο 6,2% η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ MEGA











Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφει ο δικομματισμός στην δημοσκόπηση της GPO για το Mega, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα αγγίζουν συνολικά το 37%. Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν τα κόμματα της αριστεράς....

Συγκεκριμένα: ΠΑΣΟΚ 15,3%, ΝΔ 21,5%, ΚΚΕ 10%, ΛΑ.Ο.Σ. 7,1%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, Οικολόγοι 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29,2% έναντι 16% του Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, η απάντηση «Κανένας από τους δύο», καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά με 58%.



Οι ερωτηθέντες εκτιμούν σε ποσοστό 80,7% ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012. Εννιά στους δέκα υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο απέτυχε και το 76,7% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ.

Ζητούν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων χαρακτήρισε λάθος την κίνηση Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Το 83,7% απαντά θετικά στην παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού και το 83,5% κρίνει αρνητικά τη θητεία του. Παράλληλα, το 76,3% δεν επιθυμεί να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό που επιθυμεί την απομάκρυνσή του από την προεδρία του κόμματος φθάνει το 62,5%.



Οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Ευ. Βενιζέλο για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ. Τα ποσοστά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών αυξάνονται όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα: Ευ. Βενιζέλος 23,1%, Α. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Α. Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χ. Παπουτσής 3%.



Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ενισχύονται τα ποσοστά των φερόμενων ως υποψηφίων, χωρίς, ωστόσο, να αλλάζει η σειρά.



Θετικά κρίνουν την στάση Σαμαρά

Οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση της GPO κρίνουν θετικά τη στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου σε ποσοστό 62%, ενώ το 58% υποστήριξε ότι ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε την επιστολή δέσμευσης, στην Ε.Ε. Το 45,3% επιδοκιμάζει την θητεία του στην ηγεσία του κόμματος. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό των θετικών απαντήσεων για την αρχηγία Σαμαρά φθάνει το 74%.

Ζητούν εκλογές αργότερα και κυβέρνηση συνεργασίας

Οι ερωτηθέντες αποτιμούν θετικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, ωστόσο, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το εάν το νέο κυβερνητικό σχήμα θα βοηθήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο οι πολίτες σε ποσοστό 56,2% επιθυμούν οι εκλογές να μην γίνουν άμεσα. Με αυτήν την άποψη συμφωνεί το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 43% της ΝΔ.



Η κυβέρνηση συνεργασίας κερδίζει έδαφος. Το 65% επιθυμεί τη συνεργασία κομμάτων και μετά τις εκλογές και μόλις το 30,1% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου