Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Επικίνδυνος ο καιρός για 49 εκατ.

Επικίνδυνος ο καιρός για 49 εκατ.  Σε έρευνα για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποίησε η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία -η οποία κάλυψε 24 αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες χώρες- παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας τους σε σχέση με τη δεκαετία του 1960.

Σε έρευνα για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποίησε η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία -η οποία κάλυψε 24 αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες χώρες- παρατηρείται άνοδος της .....
θερμοκρασίας τους σε σχέση με τη δεκαετία του 1960.
Σύμφωνα με την έρευνα, εάν οι εκπομπές αερίων παραμείνουν ανεξέλεγκτες, η θερμοκρασία θα ανέβει κατά μέσο όρο 3-4 βαθμούς Κελσίου τον 21ο αιώνα, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη βροχόπτωση με ενδεχόμενες επιπτώσεις στη γεωργία, τον κίνδυνο πλημμυρών και τον περιορισμό των υδάτινων πόρων.
Το χειρότερο σενάριο κάνει λόγο για έως και 49 εκατ. ανθρώπους που ενδέχεται να πληγούν έως το τέλος του αιώνα κυρίως στο Μπαγκλαντές, στην Κίνα, την Ινδονησία, την Ινδία και την Αίγυπτο. Υπάρχει ακόμη αυξημένος κίνδυνος πλημμυρών από υπερχείλιση ποταμών στις περισσότερες χώρες, ενώ είναι πιθανή η μείωση της παραγωγής βασικών γεωργικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου