Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ: Η Κροατία θα γίνει το 28ο μέλος της Ε.Ε.

Στις Βρυξέλλες υπογράφεται αύριο η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη συμφωνία θα υπογράψουν ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της χώρας, Ίβο Γιοσίποβιτς και Γιάντρανκα Κόσορ και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών-μελών.
Πλήρες μέλος της ΕΕ  η Κροατία θα γίνει την 1η Ιουλίου του 2013 και το διάστημα που μεσολαβεί θα έχει καθεστώς παρατηρητή και αντί για καθεστώς υποψήφιας θα λάβει καθεστώς προσχωρούσας χώρας......


Κατά την έναρξη της τελετής προβλέπονται σύντομες ομιλίες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ και του Πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ, η χώρα του οποίου προεδρεύει στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γίρζι Μπούζεκ, καθώς και των κ.κ. Γιοσίποβιτς και Κόσορ.
Κατόπιν θα αρχίσει η τακτική Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 28 χώρες, καθώς θα λάβει μέρος η Κροατία με καθεστώς παρατηρητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου