Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι 2 θετικές εξελίξεις που είδε η Goldman Sachs




...μετά τα αποτελέσματα της Συνόδου.


H Goldman Sachs σε έκθεσή της αναφέρει σήμερα ότι οι αποφάσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες είναι σύμφωνες με τις..διακηρύξεις της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί και δεν σηματοδοτούν κάποια αλλαγή στο ρόλο της ΕΚΤ.
Στην έκθεση που δημοσίευσε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο διεθνής οίκος βλέπει δύο πιθανές θετικές εξελίξεις από τις αποφάσεις της Συνόδου.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs αναφέρει ότι στις αποφάσεις δεν περιλαμβάνεται κάποια δέσμευση για ένα μόνιμο μηχανισμό δημοσιονομικής παρακολούθησης και γενικότερα οι προβλεπόμενοι δημοσιονομικοί κανόνες δεν πλησιάζουν τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΚΤ, για να υιοθετήσει ένα πιο ενεργητικό ρόλο.
Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι ο κ. Ντράγκι είχε ξεκαθαρίσει στην ομιλία του την Πέμπτη, ότι για να αλλάξει το καθεστώς της ΕΚΤ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξουν πιο αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Goldman Sachs, παρά τη στασιμότητα στο ρόλο της ΕΚΤ, η Σύνοδος της Πέμπτης θα μπορούσε να οδηγήσει σε δύο θετικές εξελίξεις.
Η πρώτη θετική εξέλιξη είναι η πρόβλεψη για επιπρόσθετη χρηματοδότηση του ΔΝΤ, η οποία μπορεί να φτάσει τα 200 δισ. δολάρια.
Η δεύτερη δυνητικά θετική εξέλιξη προκύπτει σύμφωνα με την Goldman Sachs από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την συγκρότηση του ESM ως πιστωτικού ιδρύματος. Η εξέλιξη αυτή θα επέτρεπε σύμφωνα στο ΕSM να δανειστεί από την ΕΚΤ. Ωστόσο, στην έκθεση του ο διεθνής οίκος τονίζει ότι οι πληροφορίες αυτές είναι ανεπιβεβαίωτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου