Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1974!

Μόνο από την εξαναγκαστική αγορά ομολόγων το 2010 και το 2011 έχασαν 3,7 δισ. ευρώ!     Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης τα ξέρει...        
Τη μισή αλήθεια, αυτήν που τους συμφέρει και εξυπηρετεί από κομματικής πλευράς, λένε οι υπουργοί, και χθες ως κυβέρνηση του Παπανδρέου και σήμερα του Παπαδήμου, για την κατάρρευση, τη χρεοκοπία ουσιαστικά των ασφαλιστικών ταμείων, για να δικαιολογήσουν την περικοπή των συντάξεων και τώρα την αρπαγή των επικουρικών, που έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι.....

Κατάρρευση όμως που δεν ήρθε ξαφνικά και ούτε από το πουθενά. Είναι, λένε, από την ύφεση, την ανεργία και τον περιορισμό των ημερών εργασίας, από πλήρη σε μερική απασχόληση, που ως αποτέλεσμα έχουν τον περιορισμό των εσόδων του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών. Μόνο που αυτές οι επιπτώσεις είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής, της καταιγίδας των φόρων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της εξαφάνισης της ρευστότητας από την αγορά, που μαζί με τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών/καταναλωτών οδηγεί σε χιλιάδες λουκέτα, αφήνοντας χωρίς δουλειά επιχειρηματίες (κυρίως μικρομεσαίους) και εργαζόμενους.

Οι μόνοι που δεν είχαν καταλάβει το τσουνάμι που είχε έρθει και σάρωνε τα πάντα ήταν οι υπουργοί, που επέμεναν να λένε ότι η ύφεση είναι πολύ μικρή, ότι η... ανάπτυξη έρχεται, ότι τα ελλείμματα περιορίζονται, ότι με το Μνημόνιο θα σωθούμε. Και βέβαια οι υπουργοί δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν. Αρκούσε να ρίξουν μια ματιά σε εφημερίδες και αυτόματα θα καταλάβαιναν ότι ζουν σ' άλλον κόσμο... Και θα ξανάβρισκαν το φως τους... Το «ΠΑΡΟΝ», από τον Νοέμβρη του 2009, αλλά και όλο το 2010, με πρωτοσέλιδα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η μεσαία τάξη γκρεμίζεται από τα μέτρα, ότι θα γεμίσουν οι δρόμοι άνεργους και ότι τα μέτρα οδηγούν κατευθείαν στον τάφο... Όμως η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε...

Η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων δεν ήρθε τυχαία... Είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της ληστρικής αφαίμαξης των αποθεματικών τους από όλες τις κυβερνήσεις, από το 1974 μέχρι και σήμερα. Κι αυτό το γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ ο σημερινός υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πριν από το 1980, οι τράπεζες στις οποίες ήταν κατατεθειμένα τα αποθεματικά των Ταμείων τα εκμεταλλεύονταν άτοκα! Δεν κατέβαλαν δραχμή τόκο, με βάση νόμο!

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη... Μεθόδευσαν εκείνα τα περιβόητα... προμέτοχα, όπου τοποθέτησαν τις οικονομίες τους τα ασφαλιστικά Ταμεία και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια μεγάλη φούσκα, ίσως και απάτη. Και το έγκλημα συνεχίστηκε, με τη συνενοχή των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων, που κατόπιν υποδείξεως της κυβέρνησης αγόρασαν κρατικά ομόλογα, έντοκα γραμμάτια και μετοχές τραπεζών. Όπου και χάθηκαν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ! Και μην προσπαθήσει κανένας από τους υπουργούς ή από τους μαθητευόμενους οικονομολόγους μας να διαψεύσει τα παραπάνω, γιατί υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις.

Μόνο από τα ομόλογα που αγοράστηκαν το 2010 και το 2011, ονομαστικής αξίας γύρω στα 7,5 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει 3,7 δισ. ευρώ (!), όπως παραδέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ -και σήμερα συνάδελφού του στην κυβέρνηση Μάκη Βορίδη- όπως είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ».

Αν δεν είχαν καταληστευθεί από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δεν είχαν υποχρεωθεί σε αγορές που ενέχουν μεγάλους κινδύνους, αγορές που κάλυπταν τις τρύπες του προϋπολογισμού, ασφαλώς σήμερα θα μπορούσαν να αντέξουν στα πλήγματα που έχουν δεχθεί από την ανεργία και οι περικοπές θα ήταν λιγότερο ανώδυνες. Και το συμπέρασμα, που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, και πολύ περισσότερο τα κόμματα της κυβέρνησης και ΟΛΟΙ εκείνοι που διετέλεσαν υπουργοί, είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν σήμερα ΔΙΠΛΑ την οικονομική κρίση. Και με τις άγριες περικοπές των αποδοχών τους και με την κλοπή της περιουσίας των ασφαλιστικών τους ταμείων, που είχαν από τον μόχθο τους δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου