Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΙΤΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ: 10 τρόποι για να σαμποτάρετε τη δίαιτά σας..


ΚΟΨΑΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ -ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ- ΤΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ, ΓΡΑΦΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΥΣΙΩΝ, Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;....

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά:
1.Μπλέκουμε τα υγιεινά τρόφιμα με τα ολιγοθερμιδικά Μπορεί τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο να είναι ό,τι καλύτερο για την καρδιά και τους δείκτες χοληστερίνης, όμως η θερμιδική τους αξία είναι μεγάλη. Πρέπει λοιπόν να καταναλώνονται με μέτρο -μια χούφτα αμύγδαλα είναι αρκετή για να ξεγελάσουμε την πείνα μας στο γραφείο.
2.Δεν κοιμόμαστε αρκετά Κάποιες έρευνες συνδέουν την έλλειψη ύπνου με τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος (τη μονάδα μέτρησης του σωματικού λίπους), το έντονο αίσθημα πείνας και κόπωσης.
 
3.Υποτιμούμε την θερμιδική αξία των τροφίμων Για να μάθουμε να υπολογίζουμε σωστά τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά, είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να μετράμε τις ποσότητες. Μια μερίδα μπιφτέκια διαφέρει σε μέγεθος από εστιατόριο σε εστιατόριο και μια κουταλιά λάδι είναι εύκολο να γίνει δύο -και τρεις, καμιά φορά- όταν υπολογίζουμε με το μάτι.
 
4.Νομίζουμε ότι καίμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες πραγματικά χρειαζόμαστε Μισή ώρα στον διάδρομο δεν αποτελεί δικαιολογία για τα μπισκότα που «τσιμπήσαμε» ώστε να συνέρθουμε από την κούραση.
5.Τρώμε για να ξεδιψάσουμε Πολλές φορές μεταφράζουμε το αίσθημα της δίψας ως πείνα. Δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ελέγξουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε.
 
6.Επιτρέπουμε στο περιβάλλον να μας επηρεάζει Από τα διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση έως τους διαδρόμους των σούπερμαρκετ, τα πάντα μάς υπενθυμίζουν ότι ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας που εκφράζεται κυρίως μέσα από την υπερκατανάλωση φαγητού. Για να αποφύγουμε τους πειρασμούς πρέπει πρώτα να «καθαρίσουμε» το οικειακό μας περιβάλλον από τα επεξεργασμένα τρόφιμα -σνακ κατά κανόνα.
 
7.«Φυλάμε» θερμίδες για να φάμε junk food 100-200 θερμίδες την ημέρα για μια αθώα παρασπονδία δεν βλάπτουν. Ομως, το junk food δεν περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για να νιώσουμε χορτασμένες. Κατά συνέπεια, θα πεινάσουμε σύντομα ξανά.
 
8.Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούμε Δεν είναι λίγα τα φάρμακα που προκαλούν αύξηση του βάρους. Γι' αυτό, αν ακολουθούμε οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή, πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας σχετικά και -αν αυτό είναι δυνατόν- να ακολουθήσουμε μια διαφορετική αγωγή που θα είναι λιγότερο επιβαρυντική.
 
9.Δεν έχουμε τον απαιτούμενο μυικό όγκο Οσο πιο μυώδεις είμαστε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δίαιτά μας λοιπόν, παράλληλα με την αερόβια γυμναστική, καλό είναι να κάνουμε ασκήσεις με βαράκια.
 
10.Δεν ζυγιζόμαστε τακτικά Το καθημερινό ζύγισμα μας επιτρέπει να κάνουμε γρήγορα τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε να αποφεύγουμε τις αιματηρές δίαιτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου